Öğrenciler, bilişsel becerilerini kullanabilmeleri için teşvik edilmeli ve etkinlikler bu düşünceyi destekler biçimde tasarlanmalıdır. Öğrenmenin kalıcılığını arttırmak için, farklı ortamlara ve gerçek hayata uyarlanabilir etkinlikler kullanılmalıdır. Bu kapsamda; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ziraat Fakültesi böcek müzesi tüm yaş gruplarımızla ziyaret edilmiştir. EMİT Böcek Okulunda böceklerin morfolojik yapıları, davranışları, yaşama biçimleri, faydaları ve zararları, doğa ve insan hayatı için önemleri teorik ve uygulamalı olarak hazırlanarak ve eğitim programı dahilinde farklı materyaller (dijital, maket, doğal, vb.) kullanılarak öğrencilerimize aktarılmıştır.
Müze uluslararası merkezler tarafından “Entomological Museum of Isparta, Turkey (EMIT)” (http://hbs.bishopmuseum.org/codens/codens-inst.html) olarak tanınmaktadır.
Böcek bilimi, insanların hayatta kalma, pratik bilgiler edinme (Teknolojinin uygulanması) ve bilimin ışığı altında çalışmalar (Edebiyat, tarih, din, sanat vb.) yapma gibi temel uğraşlarının hepsi ile yakından ilgilidir. Böceklerin insan kültüründe, ürünlerinden yararlanma, edebiyatta, romanda, şiirde, film ve oyunlarda, eğlence ve müziklerde, çocuk edebiyatı ve çizgi filmlerde, halkbiliminde, rüya tabirlerinde, el sanatları ve mücevherlerde, tarihte, dinde, halk sağlığında, adli davalarda ve besin kaynağı olarak kullanılma gibi önemli rolleri vardır. Bu nedenlerle böcekler insan kültüründe vazgeçilmez bir unsurdur.